
Składniki
2 sztuki
300 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku o grubym dnie rozgrzać masło .Wrzucić pokrojoną drobno cebulę i lekko zrumienić. Zalać wodą. Ugotowane miękkie mięso ( może być np. z zupy ) podzielić na ,, strzępki" ( nie kroić a rozerwać na kawałeczki np. widelcem) - usunąć błonki, chrząstki , kostki. Dołożyć mięso do garnka i gotować 15 minut na małym gazie. Połączyć z wywarem sos pieczeniowy i dusić na małym gazie 5 minut.
Krok 2
Bardzo prosty wzbogacony mięsem z zupy i cebulka sos może być doskonałym dodatkiem do kluch , makaronów .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni z cebulką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej