Sos pomidorowy z krewetkami i makaronem
średnie
10 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
1 sztuka
4 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory myjemy i kroimy w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej papryczkę. Dokładamy pokrojone pomidory i dusimy pod przykryciem od czasu do czasu mieszając, przyprawiamy solą, pieprzem oraz papryką słodką mieloną i dusimy jeszcze przez chwilę. Sos przelewamy do garnka i gotujemy na wolnym ogniu, dodajemy krewetki, rozkruszone kosteczki czosnku i świeżą bazylię. Gotujemy z krewetkami około 5 minut. Podajemy z makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej