Sos z czerwonego wina przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos z czerwonego wina

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

50 gramów

1 łyżeczka

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wino z cukrem, goździkami, cynamonem i skórką cytrynową. Przecedź.

Krok 2

Mąkę wymieszaj z małą ilością zimnej wody, a następnie wlej do gorącego wina.

Krok 3

Wymieszaj trzepaczką i zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos z czerwonego wina - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej