Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

2 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 szklanki

700 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W moździerzu ubij kminek, cynamon, sól morską, czosnek i posiekaną cebulę. Zdejmij z mięsa ścięgna i tłuste kawałki, po czym zmiel je na drobnym sicie.

Krok 2

Samo mięso zetrzyj na sicie grubym.

Krok 3

Stłuczone przyprawy wyrób ze zmielonymi tłustymi kawałkami, jajkami i oliwą. Dodaj grubo zmielone mięso.

Krok 4

Uformuj owalne kiełbaski o długości 8 centymetrów.

Krok 5

Piecz na ruszcie z każdej strony przez około 10 minut. Wyłóż na półmisek, podlej gorącym ouzo i podpal. Podawaj z chlebem pita.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soudzoukakia – kiełbaski jagnięce - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej