
Składniki
2 łyżki
null
null
null
null
1 szklanka
300 gramów
200 gramów
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj skorupiaki, a następnie przełóż je do dużego garnka i zalej winem z dodatkiem tymianku i liścia laurowego. Gotuj pod przykryciem, po czym odcedź i przefiltruj sos.
Krok 2
Spaghetti gotuj w dużej ilości osolonej wody, a następnie odcedź, dodaj olej i sos pomidorowy Knorr.
Krok 3
Większość skorupiaków dodaj do spaghetti, wlej też sos z gotowania. Udekoruj pozostałymi skorupiakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej