Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 szczypta

50 mililitrów

3 sztuki

0.5 łyżeczki

500 gramów

0.5 łyżeczki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

600 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i ząbki czosnku drobno posiekaj.

Krok 2

Sól, pieprz, oregano, bazylię, chilli i paprykę wsyp do miseczki i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj cebulę i czosnek i duś do czasu, gdy będzie szklista.

Krok 4

Wrzuć zielony pieprz, mięso i resztę przypraw.

Krok 5

Wlej wino i pomidory z puszki, po czym duś na wolnym ogniu ok. 10-15 minut.

Krok 6

Przed podaniem posyp pokrojonymi na połówki oliwkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z zielonym pieprzem i wołowiną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej