
Składniki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
900 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rybę obmyj, osusz, poporcjuj, a następnie oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Natrzyj łyżką oliwy. Ułóż na blasze wyłożonej folią do pieczenia. Posyp ziarnami czerwonego pieprzu.
Krok 3
Piecz 30 minut w 200 stopniach.
Krok 4
Grzyby umyj, oczyść i pokrój w plastry. Usmaż na reszcie oliwy i masła.
Krok 5
Zalej bulionem Knorr, dopraw solą i pieprzem. Duś 25 minut.
Krok 6
Dodaj śmietanę i gotuj jeszcze 10 minut. Każdą porcję ryby polej sosem śmietanowo- grzybowym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej