
Składniki
ciasto:
7 gramów
320 gramów
1 łyżka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
1 łyżka
200 mililitrów
farsz:
100 gramów
60 gramów
1 opakowanie
200 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj sos. Fix Knorr wymieszaj w rondlu ze 120 ml wody, zagotuj mieszając aż do zgęstnienia. Odstaw do wystygnięcia.

Krok 2
Przygotuj ciasto. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj w kielichu robota kuchennego i wyrób ciasto za pomocą haka. Gotowe ciasto przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 1h.

Krok 3
W tym czasie pokrój obie papryki w paski, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 4
Wyrośnięte ciasto przełóż na stolnice i rozwałkuj na prostokąt o wymiarach 30x40 cm.

Krok 5
Gotowy placek posmaruj sosem, oprósz połową sera, następnie wyłóż plastry pepperoni, plastry szynki, paski papryki i oprósz pozostałym serem.

Krok 6
Całość zwiń w rulon i piecz 35 min. w piekarniku rozgrzanym do 190°C (grzanie góra-dół)


Dobra rada:
Możesz użyć mąki typu "00", wtedy ciasto będzie delikatniejsze.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do mięs z rozmarynem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej