
Składniki
1 sztuka
3 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Dodaj rozdrobnionego tuńczyka i posyp całość posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem ozdób sałatkę cząstkami cytryny.
Krok 1
Tuńczyka wyjmij z zalewy. Odsącz również kukurydzę.
Krok 2
Papryki umyj, przekrój, wytnij gniazda nasienne i pokrój w paski. Ogórka umyj i pokrój w cienkie plastry.
Krok 3
Wymieszaj paprykę, kukurydzę i ogórka. Sos sałatkowy Zioła ogrodowe Knorr połącz z wodą i oliwą, dokładnie wymieszaj i polej warzywa.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy Zioła ogrodowe z trybulą Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej