Duszone ziemniaki z boczkiem wędzonym i suszonymi śliwkami
średnie
4 osoby zapisały

Składniki
10 sztuk
1 sztuka
150 gramów
10 sztuk
2 sztuki
50 gramów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szklankę wody zagotuj i rozprowadź w niej Rosół wołowy Knorr.
Krok 2
Słoninę, boczek i cebulę pokrój w kostkę. Przesmaż słoninę, dodaj do niej cebulę i boczek. Po przesmażeniu przełóż do rondla.
Krok 3
Dodaj pokrojone ziemniaki, suszone śliwki bez pestek, bulion i listek laurowy. Dopraw pieprzem, duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej