Sum lub miętus pieczony II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sum lub miętus pieczony II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

50 gramów

150 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z ryby zdejmij skórę, umyj mięso, pokrój na kwałki i przypraw.

Krok 2

Cytryny obierz i pokrój na plasterki. Obłóż nimi rybę.

Krok 3

Rybę posyp kawałkami masła, zawiń w pergamin i upiecz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sum lub miętus pieczony II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej