Szaszłyczki drobiowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyczki drobiowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

3 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

6 sztuk

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

800 gramów

2 sztuki

6 sztuk

3 sztuki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zmiksuj na gładko szalotki z czosnkiem.

Krok 2

Imbir obierz. Obierz i zetrzyj orzech kokosowy.

Krok 3

Następnie dodaj papryczkę ostrą, imbir, kolendre, pieprz, orzechami makadamia, pastą z krewetek i goździkami.

Krok 4

Na rozgrzanej oliwie podsmaż przez chwilę Asę przyprawową. Mięso wyłóż do miski, wymieszać z przyprawami, orzechem kokosowym, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.

Krok 5

Oblep mięsem patyczki do szaszłyków i grilluj kwadrans, aż mięso będzie gotowe.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyczki drobiowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej