
Składniki
250 gramów
1 sztuka
750 mililitrów
400 gramów
0.5 sztuki
1 sztuka
0.5 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
150 mililitrów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej patelni przesmaż pokrojoną cebulę, czosnek oraz pokrojoną kiełbasę.
Krok 2
Dodaj ryż, pokrojoną marchew oraz wino. Gotuj chwilę do momentu odparowania płynu.
Krok 3
Na patelnię dodaj pomidory i wlej aromatyczny bulion przygotowany z 750 ml wody oraz kostki Knorr. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 8 minut.
Krok 4
Zawartość patelni przełóż do naczynia żaroodpornego, przykryj i wstaw do nagrzanego do 220 stopni C piekarnika. Zapiekaj do momentu, gdy ryż wchłonie cały płyn i będzie miękki. W międzyczasie brokuły sparz we wrzącej wodzie i odcedź.
Krok 5
Po tym czasie wyjmij naczynie z piekarnika, dodaj brokuły oraz starty ser. Całość wymieszaj i podawaj.

Dobra rada:
Aby risotto było bardziej kremowe do potrawy możesz dodać ok. 100 ml śmietany.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej