
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
1 kilogram
10 sztuk
2 sztuki
5 łyżek
300 gramów
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, sparz i obierz ze skóry, a następnie pokrój w plastry.
Krok 2
Mozzarellę odsącz i również pokrój w plastry. Rozłóż ją na cieście, a na niej poukładaj plastry pomidorów.
Krok 3
Filety z anchois odsącz z zalewy i ułóż na pomidorach.
Krok 4
Całość posyp startym parmezanem. Udekoruj majerankiem i drobno posiekanym czosnkiem i listkami bazylii.
Krok 5
Wierzch pizzy skrop oliwą z oliwek. Piecz około 30 minut w temperaturze 250 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej