
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
0.5 szklanki
1 sztuka
1 szczypta
1 kilogram
0.5 pęczka
1 opakowanie
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.
Krok 2
Przełóż szynkę do brytfanny i polej bulionem. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni, polewając co jakiś czas powstającym sosem.
Krok 3
Jajko, bułkę tartą, olej i musztardę starannie wymieszaj.
Krok 4
Świeży tymianek umyj, osusz, drobno pokrój, dodaj do pasty, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Upieczoną szynkę ostudź. Wierzch i boki posmaruj przygotowaną pastą tymiankową.
Krok 6
Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni do czasu, gdy skórka będzie rumiana.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej