Szynka z tymiankiem po hiszpańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szynka z tymiankiem po hiszpańsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

0.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 kilogram

0.5 pęczka

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szynkę umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Odstaw na godzinę w chłodne miejsce.

Krok 2

Przełóż szynkę do brytfanny i polej bulionem. Piecz około 50 minut w temperaturze 200 stopni, polewając co jakiś czas powstającym sosem.

Krok 3

Jajko, bułkę tartą, olej i musztardę starannie wymieszaj.

Krok 4

Świeży tymianek umyj, osusz, drobno pokrój, dodaj do pasty, dopraw solą i pieprzem.

Krok 5

Upieczoną szynkę ostudź. Wierzch i boki posmaruj przygotowaną pastą tymiankową.

Krok 6

Zapiekaj 15 minut w temperaturze 200 stopni do czasu, gdy skórka będzie rumiana.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szynka z tymiankiem po hiszpańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej