Tajska zupa tom ka Kai przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajska zupa tom ka Kai

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
22 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W kuchni tajskiej nie ma porządnych przepisów, ważenia produktów, czasu przygotowania. Trzeba po prostu tak połączyć kilka składników, aby coś powstało. Na przykład TAJSKA ZUPA TOM KA KAI. A może coś kompletnie innego.

Krok 2

Zagotuj bulion, dodaj trawę cytrynową, liście kaffir, pastę tom ka i mleko kokosowe. Wymieszaj, wrzuć chili i galgant, dodaj sos rybny, cukier i sok z cytryny. Gdy zupa ponownie się zagotuje, włóż kurczaka (kawałek po kawałku) i gotuj, aż będzie miękki. Dodaj rozgniecione korzonki kolendry, posyp posiekanymi listkami kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajska zupa tom ka Kai - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej