Aksamitna zupa - krem z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa-krem z cukinii

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

80 gramów

1 sztuka

80 gramów

330 gramów

1 litr

100 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekać, poddusić na oliwie.

Krok 2

Dodać pokrojoną marchewkę, cukinię, ziemniaka, wodę i przyprawy - gotować 15min. w temp. 90C.

Krok 3

Zmiksować, zaprawić śmietaną - gotować ok. 3min. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa-krem z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa-krem z cukiniiZupa-krem z cukinii

Cukinia to warzywo szczególnie popularne w okresie letnim i jesiennym. W kuchni może być wykorzystywane zarówno w formie surowej, jak również w postaci zawekowanych przetworów. Warto przygotować te drugie i przechowywać w spiżarce – dzięki nim bowiem zupę-krem z cukinii będzie można przygotowywać także poza sezonem. Przyrządzenie jej nie sprawia wielkich kłopotów i zajmuje niewiele czasu, efekt finalny zadowoli jednak, z pewnością, miłośników zup. Wśród podstawowych składników powinny znaleźć się różne warzywa. Oprócz głównego, dobrze komponują się też: cebula, czosnek i marchewka. Niezbędna jest jednocześnie odrobina śmietany, a także odpowiednio dobrane przyprawy i bulion, który można przyrządzić zarówno w wersji mięsnej, jak i warzywnej. Posiekana i podduszona na oliwie cebula z czosnkiem zapewnią potrawie charakterystyczny zapach. Gotujące się warzywa wystarczy zmiksować i odpowiednio zaprawić śmietaną. By uniknąć mało estetycznych grudek ze śmietany, należy wcześniej ją zahartować. Zupę możesz podawać gorącą i letnią – w zależności od temperatury będzie miała różne właściwości. Wypróbuj przepis i przekonaj się, jakie to proste!