
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
120 gramów
1 sztuka
160 gramów
100 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ogórka, rzodkiewki i winogrona umyj. Ogórka pokrój w paski, rzodkiewki przekrój na pół i ułóż warzywa na dużym drewnianym talerzu.
Krok 2
Marynaty odcedź, przełóż do miseczki i również ułóż na talerzu.
Krok 3
Ser pokrój na mniejsze kawałki, połóż na talerzu z warzywami.
Krok 4
Talerz przekąsek udekoruj winogronami, orzechami i posyp przyprawą Knorr.

Dobra rada:
Przekąski możesz dodatkowo udekorować świeżymi kiełkami lub sałatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa Knorr Suszone Pomidory z Czosnkiem i Bazylią
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Talerz przekąsek
Przekąski – nieodzowny element menu każdego większego przyjęcia i kameralnego spotkania. Okazują się niezastąpione, gdy zaczyna burczeć w brzuchu między głównymi posiłkami. Ważne, by były nie tylko smaczne, ale też różnorodne i podane w estetyczny sposób. Razem z nami sprawdźcie, jak stworzyć wyborną i spójną kompozycję przekąsek na jednym talerzu.
Dla kogo?
Nie każdy dysponuje dużą ilością czasu na przygotowanie kulinarnych cudów. Talerz przekąsek śmiało można potraktować jako przystawkę ekspresową.
Na jaką okazję?
Organizujecie spontaniczne spotkanie albo godzinę temu dowiedzieliście się, że znajomi wpadną z wizytą? Powitajcie ich kolorowym półmiskiem z przekąskami, na którym nie zabraknie marynowanych specjałów, świeżych warzyw, owoców, orzechów i serów.
Czy wiesz, że?
Orzechy włoskie, przypominające kształtem mózg z dwiema półkulami, są bardzo dekoracyjnym wykończeniem talerza z przekąskami. Świetnie wzbogacają danie słodko-gorzkim smakiem.
Dla urozmaicenia:
Jako owocowy akcent talerza z przekąskami, oprócz winogron, sprawdzą się też figi, gruszki, suszone morele i żurawina.