Tarta brokułowo-serowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta brokułowo-serowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

400 gramów

200 gramów

6 łyżeczek

1 sztuka

150 mililitrów

1 sztuka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesianą mąkę delikatnie ucieraj palcami z masłem i solą. Dodaj wodę i wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej masy.

Krok 2

Gotowe ciasto zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na minimum 20 minut.

Krok 3

Po schłodzeniu ciasta rozwałkuj je, nałóż na formę i za pomocą widelca zrób małe dziurki. Następnie wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 15 minut.

Krok 4

Brokuł podziel na różyczki i na 2-3 minuty wrzuć do wrzątku.

Krok 5

Na dno upieczonego podkładu ułóż warstwę brokuł, które zalej wymieszaną śmietaną z jajkiem, serem i przyprawami w mini kostkach Knorr.

Krok 6

Piecz w 175 stopniach przez 40 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta brokułowo-serowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Placuszki warzywne
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej