Tarta ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tarta ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

0.5 litra

1 łyżka

10 dekagramów

null

30 dekagramów

null

null

0.5 kilograma

7 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Roztop masło. Do mąki dodaj jajko, sól i drożdże. Wlej masło i 6 łyżek ciepłej wody. Zagnieć ciasto.

Krok 2

Rozwałkuj i wyłóż dno i boki formy, wstaw do lodówki.

Krok 3

Ciasto piecz w temperaturze 160 stopni przez 15 minut.

Krok 4

Wszystkie składniki na sos podgrzej, nie dopuść do zagotowania.

Krok 5

Szpinak rozmroź i lekko odciśnij. Mięso pokrój w paski.

Krok 6

Rozłóż wraz ze szpinakiem na cieście, polej sosem i piecz 30 minut w temperaturze 180 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tarta ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Koktajl ze szpinakiem
czas przygotowania
5 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej