Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 sztuki

0.5 kilograma

1.5 łyżeczki

200 mililitrów

0.5 pęczka

1 sztuka

null

1 szczypta

null

1 sztuka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Na rozgrzanym oleju zeszklij cebulę i dodaj pieczarki. Przesmaż je.

Krok 3

Dodaj ziele angielskie i listki laurowe. Dopraw pieprzem, dodaj Bulion grzybowy Knorr i duś na małym ogniu kilka minut.

Krok 4

Dodaj tymianek, bazylię, posiekaną pietruszkę i wszystko wymieszaj.

Krok 1

Pieczarki po oczyszczeniu pokrój w plasterki. Cebulę drobno posiekaj.

Krok 5

Śmietaną utrzyj z mąką i dodaj do grzybów. Duś kilka minut mieszając i podawaj.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone grzyby w sosie ziołowo-śmietanowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Kurczak nadziewany
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej