
Składniki
2 łyżki
2 szczypty
1 łyżeczka
1 szklanka
2 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso nacieramy pieprzem i Delikatem a następnie delikatnie polewamy oliwą.
Krok 2
Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i zasypujemy owocami.
Krok 3
Pieczemy w temperaturze 200 stopni - 1 godzinę pod przykryciem i kolejne 30 minut bez przykrycia.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej