Teksańska salsa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Teksańska salsa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 opakowania

1 szczypta

0.5 sztuki

2 sztuki

10 sztuk

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój na kawałki i zmiksuj z posiekaną drobno cebulą, czosnkiem i sokiem wyciśniętym z limonki.

Krok 2

Dodaj pokrojone w kostki papryczki chili, przyprawy i świeżą kolendrę, miksuj do czasu, gdy uzyskasz jednolitą masę.

Krok 3

Teksańską salsę udekoruj listkami ziół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Teksańska salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Teksańska salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Teksańska salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Teksańska salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Teksańska salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Teksańska salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Teksańska salsa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Teksańska salsa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej