Domowy sos czosnkowy do pizzy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sos czosnkowy

Autor: Aneczka90

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyłożyć wszystko do miski i wymieszać.

Krok 2

czosnek trzeba pokruszyć jak najdrobniej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sos czosnkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - sos czosnkowy sos czosnkowy

Jego charakterystyczny smak nadaje wyrazistości wielu daniom. Sos czosnkowy pasuje jako dodatek do takich potraw, jak na przykład: pizza, zapiekanka, frytki, pieczone ziemniaki, tortilla, grillowane warzywa oraz sałatki. Jest szybki i prosty w przygotowaniu, idealnie sprawdzi się na zarówno na przyjęciu, jak i jako dodatek do mięs. Doskonale smakuje przyrządzony co najmniej godzinę przed podaniem. Wystarczy wymieszać jogurt naturalny, majonez i czosnek w kostkach Knorr oraz przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Należy przy tym pamiętać, by czosnek drobno pokruszyć – dzięki temu uzyskamy gładką oraz jednolitą konsystencję. Sos czosnkowy dobrze komponuje się z sałatką z brokułów, pikantnymi naleśnikami, wytrawnymi paluszkami z ciasta francuskiego, faszerowanymi bakłażanami czy gotowanymi na parze sezonowymi warzywami. Nadaje potrawom  wyrazistego smaku oraz intensywnego, charakterystycznego aromatu. Aby przekonać się o jego walorach, sprawdź listę zakupów i skorzystaj z naszego przepisu.