Sos serdelowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos serdelowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szklanka

null

null

1 łyżeczka

1 łyżka

0.5 szklanki

2 sztuki

1 szklanka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę drobno posiekaj. Zeszklij na maśle.

Krok 2

Dodaj liść laurowy, cukier.

Krok 3

Posiekaj sardele i dodaj do cebuli. Wlej bulion Knorr i duś 10 minut.

Krok 4

Z masła i mąki zrób zasmażkę i zagęść nią sos.

Krok 5

Lekko ostudź i przetrzyj przez sito. Dodaj wino i wymieszaj z żółtkami i podgrzej.

Krok 6

Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos serdelowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pasztet domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej