De cilantro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

De cilantro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
104 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

33 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 opakowanie

40 gramów

1 łyżka

1 szklanka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj drobniutko, wrzuć do moździerza i zacznij ucierać

De cilantro - Krok 1

Krok 2

Kolendrę drobno posiekaj i wraz z kminem dosyp do moździerza cały czas ucierając.

De cilantro - Krok 2

Krok 3

Wsyp sos sałatkowy Knorr oraz wlej łyżkę wody. Dokladnie ucieraj.

De cilantro - Krok 3

Krok 4

Kiedy wszystkie składniki przekształcą się w masę zacznij dolewać oliwę, bardzo powoli, cały czas mieszając. Kiedy cała oliwa zostanie wchłonięta dodaj 1 łyżeczkę octu i jeszcze chwilkę mieszaj tak, aby płyny połączyły się z masą. Tak przygotowany sos można odstawić nawet na 2-3 godziny w temperaturze pokojowej, aż do momentu konsumpcji. Sos idealnie pasuje do pieczonych ziemniaczków, krewetek prosto z patelni czy też świeżej, chrupiącej bagietki.

De cilantro - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • De cilantro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - De cilantroDe cilantro

Sos de cilantro to popularny dodatek kuchni hiszpańskiej z regionów Teneryfy i Wysp Kanaryjskich. Jego wyjątkowy smak to zasługa połączenia kilku składników – wyrazistego czosnku oraz aromatycznych przypraw: kolendry i kminu. Żeby go przygotować, najpierw posiekaj drobno czosnek, wrzuć go do moździerza i zacznij ucierać (przeciśnij go wcześniej przez praskę, a szybciej zrobisz z niego jednolitą masę). Świeżą kolendrę dokładnie pokrój i wraz z kminem dodaj do moździerza. Teraz połącz wszystkie składniki za pomocą zawartości opakowania sosu sałatkowego, który przygotujesz według podanej instrukcji. W dalszym ciągu ubijaj wszystkie składniki moździerzem, a kiedy przekształcą się w jednolitą masę, powoli dolewaj oliwę i cały czas mieszaj. Dla podkreślenia smaku, na końcu dodaj łyżkę octu i dokładnie zamieszaj. Sos będzie gotowy po kilku godzinach – odstaw go do lodówki i poczekaj, aż wszystkie smaki się ze sobą połączą. Do czego go podawać? Świetnie sprawdzi się jako dodatek do pieczonych ziemniaków, jak również owoców morza. Prosto i smacznie – skorzystaj z naszego przepisu!