Śledzie z ziemniakami i siekanym koprem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Torciki śledziowe-przekąska

Autor: supermama

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyc,ugotowac w mondurkach.Przestudzone oskrobac i pokroic w plastry.

Krok 2

Płaty śledziowe pokroic w małe dzwonka.Wymieszac 3 łyżki majonezu z 3 łyżkami jogurtu greckiego dosypac mini kosteczkę czosnek,oraz koperek pokrojony i wymieszac.

Krok 3

Układac plastry ziemniaków na to śledzie,polac odrobiną sosu na to znowu plaster ziemniaków.Podawac jako małe przekąski.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Torciki śledziowe-przekąska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior smażony
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej