tort naleśnikowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

tort naleśnikowy

Autor: Sandra Siemaszko

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 szklanki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

na początek do małego garnka dodajemy - 1 szklankę mąki - 1 jajko - 1 szczyptę soli -1 łyżeczkę cukru - 1,5 szklanki wody teraz to wszystko zamieszaj tak aby nie było grudek na małą patelnie lejemy ciasto tak aby starczyło ciasta na 2 naleśniczki

Krok 2

do wysokiego garnka dodajemy bitą śmietanę w proszku ( polecam śnieżkę) i dodajemy utwardzacza ( śnieżka fix) mieszamy to robotem przez ok 3 minuty i bita śmietana gotowa

Krok 3

do miksera dodajemy -1/4 opakowania malin -małą szklankę wody i miksujemy później wlewamy to do szklanek mus gotowy ♥♥♥♥♥

Krok 4

jednego naleśnika smarujemy nutellą na nutelę kładziemy warstwę bitej śmietany przykrywamy to drugim naleśniczkiem i smarujemy bitą śmietaną bitą śmietanę polewamy musem i ozdabiamy GOTOWE ☺

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • tort naleśnikowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej