Tortowe ciastla przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortowe ciastla

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

3 łyżki

3 sztuki

100 gramów

null

2 łyżki

1 opakowanie

null

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubij na sztywną pianę , dodaj cukier i dalej ubijaj , aż piana będzie lśniąca. Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym. Połącz obie masy, wymieszaj z mąką i kakao

Krok 2

Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w 200 stopniach.

Krok 3

Następnie z ciasta wytnij 12 krążków o średnicy 8 cm.

Krok 4

Do śmietanki wsyp kakao, dodaj połamaną czekoladę gorzką. Podgrzewaj mieszając, aż składniki się połączą. Schłodź i ubij na krem.

Krok 5

Bierz po 3 krążki ciasta i przełóż je kremem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortowe ciastla - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej