
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka obsyp przyprawami, a następnie odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 2
Jabłko i cukinię wydrąż pozbywając się nasion i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3
Połowę cukinii i jabłek ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze do pieczenia. Na to ułóż kurczaka i posyp przyprawą ziołową.

Krok 4
Na górę połóż resztę cukinii z jabłkiem. Wstaw do piekarnika na około godzinę i zapiecz w 180 stopniach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej