WARZYWA NA PATELNIĘ przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

WARZYWA NA PATELNIĘ

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa na patelnię wrzucamy na patelnię i zamiast tłuszczu dodaję wywar, który pozostał mi z poprzedniego dnia. Idealny jest rosołek! Jest już przyprawiony więc do smaku dodaję tylko pieprzu i troszkę bazylii.

Krok 2

Tak przygotowane warzywka podaję do obiadku. Są super, więc jeśli zostaje ci trochę wywaru nie wylewaj go tylko wykorzystaj do warzyw. Jeśli akurat nie masz wywaru dodaj rozpuszczony rosołek Winiary, ale pamiętaj, że wtedy trzeba bardziej przyprawić.

Krok 3

SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • WARZYWA NA PATELNIĘ - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kulebiak z kapustą
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej