
Składniki
450 gramów
1 opakowanie
100 gramów
2 sztuki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa rozmroź i odsącz na durszlaku. Przygotuj sos serowy - fix wymieszaj ze śmietaną i zagotuj a gdy lekko przestygnie dodaj jajka i wymieszaj.
Krok 2
W dużej misce połącz warzywa, przygotowany Fix oraz starty ser i wszystko razem delikatnie wymieszaj.
Krok 3
Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij przygotowanymi warzywami. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika i piecz przez 20 minut. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Jeśli w Twojej kuchni znajduje się gałka muszkatołowa, zetrzyj odrobinę i dodaj do warzyw. Zapiekanka będzie jeszcze bardziej aromatyczna.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej