Warzywna zapiekanka „na szybko” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Warzywna zapiekanka „na szybko”

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

146 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 gramów

2 sztuki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa rozmroź i odsącz na durszlaku. Przygotuj sos serowy - fix wymieszaj ze śmietaną i zagotuj a gdy lekko przestygnie dodaj jajka i wymieszaj.

Krok 2

W dużej misce połącz warzywa, przygotowany Fix oraz starty ser i wszystko razem delikatnie wymieszaj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne natłuść i wypełnij przygotowanymi warzywami. Zapiekankę wstaw do nagrzanego do 190 °C piekarnika i piecz przez 20 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli w Twojej kuchni znajduje się gałka muszkatołowa, zetrzyj odrobinę i dodaj do warzyw. Zapiekanka będzie jeszcze bardziej aromatyczna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Warzywna zapiekanka „na szybko” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej