
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
null
null
0.5 kilograma
500 gramów
null
null
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę i maślankę zagnieć na jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkuj, podsypując mąką.
Krok 2
Mięso zmiel przez maszynkę i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu razem z posiekaną cebulką.
Krok 3
Dodaj obrane, surowe, starte na tarce ziemniaki.
Krok 4
Przesmaż, dopraw do smaku i ostudź farsz.
Krok 5
Z ciasta wkrawaj szklanką krążki, na każdy nałóż odrobinę nadzienia i zlep w pierogi. Gotuj przez kilka minut w lekko osolone wrzącej wodzie.
Krok 6
Wiejskie pierogi z ziemniakami i mięsem podawaj ze skwarkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej