Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

122 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

0.25 sztuki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 szczypta

50 mililitrów

125 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix rozmieszaj ze 125 ml wody oraz posiekanym chilli i odstaw na 3 minuty. Po tym czasie dopraw nim mięso i wymieszaj.

Krok 2

Z mięsnej masy formuj niewielkie klopsiki a następnie smaż na rozgrzanej oliwie. Odłóż na bok.

Krok 3

Obrane ziemniaki pokrój w niedużą kostkę i ugotuj we wrzącej lekko osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 4

Cebulę oraz czosnek pokrój drobno i przesmaż na patelni. Kapustę pokrój w szerokie paski, dodaj na patelnię i smaż chwilę razem. Oprósz majerankiem i dopraw do smaku.

Krok 5

Następnie do kapusty dodaj usmażone klopsiki oraz ugotowane ziemniaki. Wszystko razem wymieszaj i natychmiast podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Do przygotowania klopsików możesz użyć również innego mięsa mielonego, np. wieprzowego lub wołowego. A jeśli nie lubisz ostrych przypraw, zrezygnuj z chilli i dodaj np. posiekany koperek.

1

Opinie o przepisie

  • Violka NightGhoust

    Violka NightGhoust , 24.02.2018

    Dla mnie bomba! Moja rodzina nie specjalnie wierzy w "nowości " - tym przepisem byli zachwyceni. Troszkę go zmodyfikowałam podsmażając ugotowane ziemniaki na patelni z przyprawą do ziemniaków. PYCHOTA.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Udka faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pikantne klopsiki z kapustą i ziemniakamiPikantne klopsiki z kapustą i ziemniakami

Fix rozmieszaj ze 125 ml wody oraz posiekanym chilli i odstaw na 3 minuty. Po tym czasie dopraw nim mięso i wymieszaj.