Wieprzowina z curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z curry

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 szklanka

600 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wieprzowe dokładnie umyj i osusz, a następnie pokrój w plastry o grubości około pół centymetra.

Krok 3

Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso do momentu, w którym się zarumieni. Dolej na patelnię połowę szklanki białego wina i smaż około 5 minut.

Krok 4

Po tym czasie dodaj przyprawę curry i smaż mięso dalej na niedużym ogniu przez 10 minut. Na koniec dolej resztę wina.

Krok 5

Zwiększ płomień i dodaj półplasterki cytryny. Podsmażaj wszystko do momentu zgęstnienia sosu.

Krok 2

Pokrojone mięso oprósz Przyprawą do mięs Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
34 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej