Wieprzowina z kurkami i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wieprzowina z kurkami i makaronem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

100 mililitrów

100 gramów

null

null

250 gramów

null

2 pęczki

2 pęczki

2 łyżeczki

0.5 szklanki

400 gramów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w plastry. Usmaż je na maśle.

Krok 2

Pokrój w drobną kostkę cebulę i dodaj z grzybami do mięsa.

Krok 3

Przesmaż wszystko dodając soli i pieprzu. Po paru minutach dodaj wino, wywar i śmietanę.

Krok 4

Gotuj do momentu kiedy sos zgęstnieje. Dodaj musztardy, cukru, soli i pieprzu.

Krok 5

Następnie ugotuj makaron al dente. Posiekaj natkę i estragon i wymieszaj z mięsem, makaronem i sosem.

Krok 6

Kiedy wyłożysz wszystko na talerze posyp natką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wieprzowina z kurkami i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej