Winna flądra zapiekana z małżami i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Winna flądra zapiekana z małżami i serem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1.5 łyżeczki

125 gramów

50 gramów

65 mililitrów

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotować marynatę – w misce wymieszać wino, posiekaną cebulę, przyprawę Knorr i olej.

Krok 2

Umyte i oczyszczone flądry zalać marynatą na 2 godziny.

Krok 3

W międzyczasie wyjąć małże ze słoika i odsączyć, następnie zapiekać przez 6 min na grillu ułożone na folii aluminiowej.

Krok 4

Ryby po wyjęciu z marynaty lekko osolić, na jednej stronie ułożyć małże i posypać startym serem. Zapiekać krótko na grillu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Winna flądra  zapiekana z małżami i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej