
Składniki
4 sztuki
1.5 łyżeczki
125 gramów
50 gramów
65 mililitrów
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotować marynatę – w misce wymieszać wino, posiekaną cebulę, przyprawę Knorr i olej.
Krok 2
Umyte i oczyszczone flądry zalać marynatą na 2 godziny.
Krok 3
W międzyczasie wyjąć małże ze słoika i odsączyć, następnie zapiekać przez 6 min na grillu ułożone na folii aluminiowej.
Krok 4
Ryby po wyjęciu z marynaty lekko osolić, na jednej stronie ułożyć małże i posypać startym serem. Zapiekać krótko na grillu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej