Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Witaminowa surówka z kapusty

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

180 gramów

150 gramów

90 gramów

1 pęczek

1 sztuka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiszoną kapustę przesiekaj z grubsza nożem – jeśli kapusta jest zbyt kwaśna i słona możesz odcisnąć z niej nadmiar soku- jest on bardzo zdrowy, ale nie każdy lubi jego smak.

Krok 2

Obierz jabłko, marchew i cebulę. Marchew i jabłko zetrzyj na grubych oczkach tarki, cebulę drobniutko pokrój w kosteczkę. Przesiekaj koperek, wyciśnij sok z cytryny.

Krok 3

W misce połącz wszystkie składniki sałatki z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Całość dopraw czarnym pieprzem i koperkiem do smaku.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Surówkę możesz wzbogacić dodając do niej łyżkę siemienia lnianego lub łyżkę nasion słonecznika. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej