
Składniki
2 sztuki
2 sztuki
80 dekagramów
500 mililitrów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w dużą kostkę i usmaż na smalcu, po czym zdejmij z patelni.
Krok 2
Cebulę pokrój w talarki i podsmaż na tym samym tłuszczu.
Krok 3
Mięso włóż do garnka, zalej Sosem Spaghetti Toscana Knorr i gotuj na wolnym ogniu.
Krok 4
Dodaj cebulę wraz z tłuszczem, i piwo.
Krok 5
Na koniec zagęść sos Zasmażką błyskawiczną ciemną Knorr. Całość duś na małym ogniu ok. godziny. Podawaj z ziemniakami lub makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej