Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem

Autor: miki102 miki102

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szklanki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odsączyć kukurydzę i groszek, rozpuścić masło.

Krok 2

Do jajek dodać pieprz, sól, mleko i cukier. po zmieszaniu dodać kukurydzę i groszek, i delikatnie wymieszać. Do naczynia żaroodpornego włożyć połowę makaronu i zalać połową uzyskanej masy. Dodać drugą część makaronu i dodać resztę masy.

Krok 3

Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec przez ok. 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka jajeczna z kukurydzą i makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej