
Składniki
1 sztuka
350 gramów
100 gramów
3 łyżki
120 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek pokrój w kostkę , cebulę posiekaj. Podsmaż razem na patelni. Dodaj pokrojone w plasterki pieczarki i smaż kilka minut.
Krok 2
Makaron ugotuj i wymieszaj z mieszanką z patelni.
Krok 3
Wszystko to włóż do naczynia żaroodpornego i posyp żółtym serem.
Krok 4
Włóż do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej