Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 sztuka

null

null

null

300 gramów

4 łyżki

5 sztuk

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę jęczmienną ugotuj.

Krok 2

Mięso wymieszaj z Przyprawą do mięs Knorr i przyprawami. Wyłóż na posmarowaną oliwą blachę. Na mięsie kładź kaszę, następnie oliwki i całość posyp płatkami owsianymi.

Krok 3

Piecz w piekarniku przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka mięsna z kaszą jęczmienną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Klasyczny sos tatarski
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej