
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
null
null
500 mililitrów
80 gramów
30 gramów
2 łyżki
3 łyżki
250 mililitrów
600 gramów
250 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Następnie dodaj masło. Podsmaż.
Krok 2
Dodaj przyprawy, pomidory oraz Rosół z kury Knorr. Całość wymieszaj i trzymaj na ogniu 20 minut.
Krok 3
Mięso wymieszaj z mlekiem gotuj przez 5 minut. Dopraw przyprawami i ziołami.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż mięso i piecz 30 minut w temperaturze 175 stopni.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej