Zapiekanka mięsna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka mięsna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

null

null

500 mililitrów

80 gramów

30 gramów

2 łyżki

3 łyżki

250 mililitrów

600 gramów

250 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż na maśle. Następnie dodaj masło. Podsmaż.

Krok 2

Dodaj przyprawy, pomidory oraz Rosół z kury Knorr. Całość wymieszaj i trzymaj na ogniu 20 minut.

Krok 3

Mięso wymieszaj z mlekiem gotuj przez 5 minut. Dopraw przyprawami i ziołami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, włóż mięso i piecz 30 minut w temperaturze 175 stopni.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka mięsna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej