
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
1 szczypta
2 sztuki
3 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
150 mililitrów
1 pęczek
200 gramów
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki, pomidory pokrój w kostkę, a sałatę poszatkuj.
Krok 2
Cebulę zetrzyj na tarce, podsmaż na oleju.
Krok 3
Dodaj mięso, podsmaż przez kilka minut na małym ogniu.
Krok 4
Dodaj pokrojone pomidory, podduś całość mieszając od czasu do czasu, dopraw mięso przyprawami.
Krok 5
Po zdjęciu z ognia dodaj do kurczaka poszatkowaną sałatę, połowę startego sera żółtego i posiekany szczypiorek. Śmietanę i majonez wymieszaj z rozgniecionym czosnkiem.
Krok 6
Płaty tortilli posmaruj sosem czosnkowym, wyłóż mięsny farsz. Zawiń ruloniki, poukładaj obok siebie w żaroodpornym naczyniu.
Krok 7
Zapiekaj 15 minut w 200 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej