Zapiekanka z boczniakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z boczniakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

null

2 sztuki

10 sztuk

200 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.

Krok 2

Boczniaka pokrój w paski i dodaj do cebuli, smaż przez 12 minut.

Krok 3

Następnie dodaj jajko i smaż do chwili gdy się zetnie. Dopraw solą i pieprzem.

Krok 4

Farszem nasmaruj kromki chleba tostowego. Posyp żółtym serem.

Krok 5

Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 przez 5 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z boczniakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Wołowina po tajsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?

Czytaj więcej

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.

Czytaj więcej