
Składniki
1 sztuka
null
null
2 sztuki
10 sztuk
200 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż.
Krok 2
Boczniaka pokrój w paski i dodaj do cebuli, smaż przez 12 minut.
Krok 3
Następnie dodaj jajko i smaż do chwili gdy się zetnie. Dopraw solą i pieprzem.
Krok 4
Farszem nasmaruj kromki chleba tostowego. Posyp żółtym serem.
Krok 5
Zapiekaj w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej