
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
200 mililitrów
150 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki, cebulę i kiełbasę pokrój w plasterki. Makaron ugotuj.

Krok 2
Podsmaż wszystkie pokrojone składniki.

Krok 3
Fix Knorr wymieszaj ze śmietanką i wlej na patelnię Dodaj makaron, dokładnie wymieszaj i przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.

Krok 4
Makaron posyp starym serem i zapiekaj w 180 stopniach przez 10 minut.


Dobra rada:
Żółty ser możesz zastąpić mozzarellą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Naturalnie Smaczne Fix Kurczak w Sosie Śmietanowym
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zapiekane świderki z kiełbasą
Wszyscy kochamy zapiekanki makaronowe, a ich połącznie z kiełbasą i pieczarkami daje prawdziwie swojski efekt. Nasz zapiekany makaron świderki z kiełbasą przypadnie do gustu każdemu. Doskonale sprawdzi się jako propozycja na obiad lub kolację. Jak je zrobić? To proste. Zacznij od ugotowania makaronu, a następnie przygotuj doskonały sos. Podsmaż cebulę, pieczarki i dowolny rodzaj kiełbasy, boczku lub szynki, a później dodaj na patelnię mieszankę Fixu Knorr ze śmietanką. Ugotowany na półtwardo makaron wymieszaj z wybornym, aromatycznym sosem grzybowym i przełóż do naczynia żaroodpornego. Przed zapieczeniem posyp potrawę startym serem, a w ten sposób uzyskasz pyszną, chrupiącą warstwę. Gotową zapiekankę udekoruj świeżą natką pietruszki (z powodzeniem możesz użyć również innych ziół, np. bazylii).