
Składniki
500 gramów
1 sztuka
1 sztuka
250 gramów
null
null
2 łyżeczki
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
250 gramów
500 gramów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bułkę namocz w zimnej wodzie i zagnieć z nią mięso. Cebulę pokrój w kostkę wraz z czosnkiem. Dodaj je do mięsa wraz z jajkiem.
Krok 2
Następnie dodaj musztardę, tymianek i przyprawy.
Krok 3
Ziemniaki, marchew i pora pokrój w plastry.
Krok 4
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj w nim na zmianę ziemniaki i mięso. Na koniec warzywa i całość posyp przyprawami i zalej bulionem Knorr.
Krok 5
Zapiekankę piecz przez 60 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Krok 6
Zapiekankę na koniec posyp żółtym serem i piecz przez 5 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej