
Składniki
2 szklanki
1 szczypta
1 łyżka
1 szklanka
3 sztuki
100 gramów
1 szklanka
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj w osolonym wrzątku.
Krok 2
Po ugotowaniu dodaj do niej mleko, przykryj i wstaw do piekarnika.
Krok 3
Twaróg rozetrzyj, a następnie dodaj cukier, jajka i dobrze wymieszaj.
Krok 4
Kaszę lekko ostudź i dodaj do twarogu. Wymieszaj.
Krok 5
Masę ułóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Posyp wiórkami masła. Piecz 30-40 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej