Zapiekanka ze szparagów, pomidorów i cukinii
łatwe
24 osoby zapisały

Składniki
2 sztuki
2 łyżki
null
500 gramów
0.5 łyżki
null
null szczypt
150 mililitrów
0.5 łyżki
2 sztuki
300 gramów
200 gramów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi zalej osoloną i ocukrzoną wodą i zagotuj.
Krok 2
Cukinie pokrój w plastry, pomidory w kostkę, cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 3
szparagi odcedź, pokrój i kładź na przemian z cukinią w formie wysmarowanej oliwą.
Krok 4
Wierzch posyp cebulą, czosnkiem i ziołami.
Krok 5
do pomidorów, dodaj wino, oliwę i przyprawy. Wymieszaj i polej warzywa.
Krok 6
Całość posyp startym serem.
Krok 7
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na 20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Domowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej