
Składniki
300 gramów
null
null
null
null
1 sztuka
0.5 opakowania
400 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
6 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al. Dente.
Krok 2
Boczek pokrój w kostkę i usmaż na oleju. Szpinak uduś i posól.
Krok 3
Brokuł podziel na różyczki i gotuj przez 7 minut.
Krok 4
Paprykę pokrój w koskę, oliwki na połówki. Groszek odsącz, ser żółty zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki wymieszaj i przypraw.
Krok 5
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem, przełóż do niego wszystkie składniki, wymieszaj je. Posyp serem i oregano.
Krok 6
Nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni i piecz danie przez 40 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej